Ekans för som det skvätter svalkande omkring. Det hisnande klara gröna djupet under den solvarma relingen, däe jag sitter ihopkrupen och ser skaror av vackert mönstrade blåmaneter pumpa sig yra i virvlarna från båtens svallvågor.
Bild 4.
1,5 pkt jäst
7 dl ljummet H2O - inte allt på en gång!
Rör ut jästen i lagom varmt H2O.
Tillsätt:
1 dl olja
3 msk socker
2 tsk salt
+ dina kryddor/annat som får brödet att smaka det du vill.
ca 1 liter mjöl
2 ägg
Låt jäsa ca 1 timme + knåda degen slät
Forma degen som du vill eller bara knåda den och häll upp den på en långpanna.
Gräddas först i 225 i 10 minuter sedan sänker man till 175 grader, och gräddar ytterligare i 25-30 min.
Smöra och bröa en ca 20cm form med löstagbar kant.
75 g smör smältes sakta i kastrull / liten gryta
Bryt ned ca 100 g choklad med 75% kakao och 100 g mörk blockchoklad i det smälta smöret.
Häll i 3 msk starkt kaffe.
Allt skall röras till en jämn, slät chokladsås.
Ta bort från värmen och tillsätt 3 msk cognac.
Vispa 2 ägg och 1 dl socker pösigt, rör sedan ner chokladsåsen i detta. Blanda noggrant.
Blanda 2,5 dl mjöl med 1 tsk bakpulver och vänd ner i smeten.
Häll nu smeten i formen och släta ut den något.
Grädda kakan i 200 grader i ca 12 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar